RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Затримано чотирьох осіб: поліція знайшла причетних до загибелі людей біля укриття в Києві. Фото

Під час ракетного обстрілу Києва з боку Росії загинуло троє людей, серед яких 9-річна дівчинка, що не змогли потрапити в укриття, оскільки воно було зачинене, й правоохоронці затримали чотирьох причетних до цього осіб.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва.

Читайте: Київська влада ухвалила нове рішення про роботу укриттів: як працюватимуть бомбосховища

Столична поліція розпочала два кримінальних провадження: за ч. 2 ст. 367 - "службова недбалість", що карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого та за ч. 3 ст. 135 ККУ - "залишення в небезпеці", що карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

У ході досудового розслідування правоохоронці затримали чотирьох осіб: першу заступницю Деснянської районної державної адміністрації, директора лікарні, заступника директора з технічних питань та охоронця лікарні.

Останньому готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 135 ККУ, а решті – за ч. 2 с. 367 ККУ.

Як інформують у Офісі Генпрокурора, в межах слідства прокурори спільно з поліцією провели обшуки у двох Департаментах КМДА, приміщенні Деснянської РДА та у поліклініці №3, де під час повітряної тривоги громадянам не надали доступ до укриття.

Також читайте матеріал "Апострофа" Треба карати і дуже жорстко: чому у Києві не працюють бомбосховища

  • Вас може зацікавити:

Смертельний удар по Києву: чому люди не мали доступу до укриття в поліклініці

Удар 1 червня по Києву: фото наслідків і заява Кличка щодо роботи укриттів

В Києві під час вибухів охорона ТРЦ не впустила людей в метро