RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Зеленський анонсував перевірку рішень ВЛК щодо інвалідності і непридатності до служби у війську: деталі засідання РНБО

У середу, 30 серпня, президент Україн Володимир Зеленський провів засідання Ради нацбезпеки і оборони щодо підсумків перевірки всієї системи військово-лікарських комісій по всій країні, на якому доповідали представники МВС, СБУ, ДБР, Офісу Генпрокурора, а також військові, медики й Уповноважений з прав людини.

Про це повідомив глава держави.

Читайте: Війна проти військкоматів: чому влада програє цю боротьбу

За словами Зеленського, на РНБО було прийнято низку рішень.

Провести комплексну перевірку обґрунтованості рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які були ухвалені в період із 24 лютого 2022 року та можуть бути пов'язані з корупційними порушеннями.

Усіма випадками, коли рішення явно безпідставні та незаконні, повинні зайнятися правоохоронці.

За результатами перевірки будуть зроблені висновки щодо тих осіб, які на основі сфальшованих рішень ВЛК виїхали за кордон України за час від початку повномасштабної агресії.

Активізувати розширення можливостей проходити ВЛК в системі цивільних медичних закладів.

На засіданні РНБО була представлена відповідна статистика щодо роботи областей в цьому напрямі. Деякі регіони забезпечили стовідсотковий результат розширення системи ВЛК на цивільні медичні заклади, у деяких регіонах таке розширення гальмується.

В усіх регіонах України має бути забезпечено повне розширення роботи ВЛК на цивільні медичні заклади. Військове командування має повністю співпрацювати із цивільними медиками для розв’язання цього питання.

Завершити процес повної цифровізації всієї роботи ВЛК. Держава має поставити крапку в будь-яких чергах, у яких люди змушені чекати доступу до ВЛК чи висновків ВЛК.

Переглянути систему визначення придатності до військової служби з тим, щоб дати більше можливостей командирам залучати військовослужбовців до виконання завдань та унеможливити маніпуляції з поняттям обмеженої придатності.

Кабінету Міністрів України доручено забезпечити належний рівень ефективності роботи ВЛК, безбар'єрності всіх складників її роботи та залучення професійних кадрів.

У свою чергу правоохоронці продовжать перевірку системи ВЛК та її очищення від тих, хто використовує свої посади проти безпеки та обороноздатності нашої держави.

Нагадаємо, військовий лікар дав пораду, як краще проходити ВЛК.

  • Вас може зацікавити:

Зміни торкнуться не всіх людей з інвалідністю: якою буде нова система роботи МСЕК

Як звільнятимуть військових у запас після рішення комісії: коментар офіцера ЗСУ

Скільки потрібно часу для оскарження ухвали ВЛК: роз'яснення юриста