RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Києві з 1 квітня різко подорожчає транспортна картка

З 1 квітня вартість транспортної картки для оплати проїзду у Києві зросте з 50 до 75 гривень у зв'язку із збільшенням собівартості виготовлення карток.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Читайте також: У Києві буде менше маршруток: що вирішила столична влада

"З 1 квітня вартість транспортної картки складе 75 грн замість 50 грн. Збільшення вартості - вимушений крок через собівартість виготовлення картки. При цьому вартість проїзду в комунальному транспорті залишається незмінною", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з 2019 року вартість транспортної картки не змінювалася та становила 50 гривень. Водночас, за останні два роки суттєво змінилися ціни на собівартість самої пластикової картки з чіпом.

Також, у КМДА нагадали, що вартість проїзду у міському пасажирському транспорті Києва зараз становить: в автобусі, трамваї, тролейбусі, метрополітені, фунікулері - 8 грн за одну поїздку; у міській електричці - 15 грн за одну поїздку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, за словами директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслана Кандибора, ціни на проїзд у комунальному громадському транспорті Києва підвищуватись не будуть, доки триває воєнний стан в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні хочуть збільшити штрафи за порушення правил проїзду в метро: деталі законопроекту

У Києві на станціях метро не можна оплатити проїзд картою: що трапилося

Пільги для українців у Європі: де можна безплатно їздити потягами та автобусами