RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

В Росії зафіксували рекорд по дезертирству: дані британської розвідки

Поки ЗСУ продовжують ліквідовувати армію ворога, розвідка Великої Британії фіксує рекордну кількість справ про дезертирство на Росії, а також рекордне число звернень з проханням надати притулок в інших країнах для росіян, що не хочуть на фронт.

Про це йдеться в повідомленні від британського Міністерства оборони, що опублікували в соцмережі X 24 квітня.

Читайте також: Нова мобілізація і Трамп-зрадник: в Росії після голосування в США поповзли нові чутки про терміни СВО

В повідомленні британської розвідки йдеться про те, що, посилаючись на дані незалежного російського медіа "Медіазона", лише в березні 2024 року російські військові суди засудили рекордну кількість військовослужбовців збройних сил Росії – за дезертирство вирок отримали 64 особи.

Британське Міноброни зауважує, що загальна кількість випадків з моменту так званої "часткової" мобілізації - вересень 2022 року - становить 7400 справ, з них найбільшу кількість випадків фіксували саме в Московській області – 496 справи.

Відзначається, що більшість російських військових, кого вдалося знайти та хто постав перед судом, отримали умовні терміни, а тому повернулися назад до військових частин чи на передову. Разом з цим зросла також кількість запитів на отримання в країнах Заходу притулку тими росіянами, котрі хочуть ухилитись від служби – британська розвідка пише, що кількість сягнула рекордного рівня.

Відтак в повідомленні зауважується, що "російські солдати, зокрема і примусово призвані під час "часткової" мобілізації у вересні 2022 року, повинні залишатися на військовій службі на невизначений термін з невеликою перспективою звільнення".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в російському Кургані, де випускають БМП, прорвало дамбу.

  • Вас також може зацікавити:

У росіян немає сил на наступ по всьому фронту: де ще може вдарити ворог

Росіяни готують наступ на кількох напрямках: названо дату "Х" для окупантів

Вперше з початку війни: російський бомбардувальник збила українська ППО