RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Левицю Василину врятували від обстрілів: де вона житиме зі своєю парою

Левиця Василина та її лев-обранець прибули до Південної Африки. Згодом їх доправлять в заповідну зону для великих кошачих.

Про це повідомили українські зоозахисники "UAnimals".

Читайте також: Будьте уважні: ці речі псують настрій вашому коту

Зоозахисна організація "FELIDA Big Cat Sanctuary", яка рятує та піклуєтья про представників великих котячих по всьому світу, доставила літаком левицю Василину та лева Ніколу з Нідерландів до Південної Африки. Невдовзі вони оселяться в заповіднику "LIONSROCK Big Cat Sanctuary".

Василина та НіколаФото: FELIDA Big Cat Sanctuary

У серпні 2022 року левицю Василину спіймали поліцейські на Харківщині. Господарі утримували її в домашніх умовах, але тварина втекла й вирушила гуляти околицями міста.

Василина в 2022 роціФото: UAnimals

Організація "UAnimals" та "Центр порятунку диких тварин" забрали левицю на реабілітацію. Протягом 9 місяців про неї дбали в центрі порятунку на Київщині. Звідти Василина поїхала у реабілітаційний центр FELIDA в Нідерландах, де познайомилася з левом на ім’я Нікола.

Перш ніж потрапити в реабілітаційний центр FELIDA, Нікола жив у незаконному розпліднику в Чорногорії. У 2022 році він також утік від власників і 10 днів блукав вулицями поблизу Будви, на узбережжі Адріатичного моря.

Під час перевезенняФото: FELIDA Big Cat Sanctuary

Лев і левиця припали одне одному до душі. Тепер двох тварин відправили з Нідерландів до їхньої нової домівки в Африці, де вони продовжать спільне життя. Доглядач Кім летів разом із левами у вантажному відділенні літака і каже, що протягом польоту тварини були повністю спокійні. Тепер на пару чекає просторий вольєр, багато сусідів і гаряче африканське сонце.

Раніше ми пропонували розв'язати головоломку з зеброю для перевіри IQ.

  • Вас може зацікавити:

Кияни завели 100-кілограмову домашню тваринку: як живеться свині в квартирі. Відео

В Україні почався "сезон кліщів": симптоми і як захистити домашніх улюбленців

Муркотливе диво: цікаві прикмети про рудих котів вдома