RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Серед постраждалих - підліток: фото і всі подробиці нових ударів росіян по Харківщині

В ніч на 7 травня Росія обстріляла Харківщину – вдарила по цивільній інфраструктурі, пошкодження отримав житловий будинок. Як наслідок поранено 5 людей, серед яких і дівчина-підліток.

Про це інформує Харківська обласна прокуратура в офіційному Telegram-каналі.

Читайте також: Росіяни активізувались на багатьох напрямках: чи реально взяти Харків в оточення

Харківська обласна прокуратура повідомляє, що через російський удар 7 травня по с. Колодязне Дворічанської ТГ, який Росія завдала близько 2:00, поранення отримали 5 людей, серед яких також дівчина-підліток. Зокрема поранення отримала 72-річна жінка.

Крім того, в результаті обстрілу було пошкоджено житловий будинок.

"За процесуального керівництва Купʼянської та Ізюмської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)", – зауважується у повідомленні.

Крім цього удару, Харківська обласна прокуратура також згадує, що вчора вночі, 6 травня орієнтовно о 22:15, Росія вдарила з авіації по селищу Борова Ізюмського району – тоді постраждали 4 місцеві мешканці, зокрема чоловік та його 16-річна донька. "У двох жінок 51 та 54 років гостра реакція на стрес", – інформує Харківська обласна прокуратура.

Тоді пошкодження отримали приватні домоволодіння та приміщення банку. Зауважується, що "за попередніми даними, ворог вдарив по населеному пункту УМПБ Д30-СН (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см)".

Наостанок додається, що прокурори та слідчі поліції продовжують вживати всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками російськими окупантами.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що окупанти вдарили по Харкову на Великдень.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни вдарили по Харкову: загинула людина, пошкоджено трамвай з пасажирами

Росія вдарила по Харкову: палає підприємство, є постраждалі

У Харкові виникла велика пожежа після удару "шахедів": фото і нові подробиці удару