RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

26 травня

Всі новини

ФСБ готувала вбивства Зеленського, Буданова та Малюка: фото і відео з затриманими агентами

Співробітники Служби безпеки України викрили мережу агентів служби фсб – готували замах на президента України Володимира Зеленського, голову СБУ Василя Малюка, очільника ГУР Кирила Буданова та інших високопосадовців.

Про це повідомляє СБУ на офіційному сайті.

Читайте також: Викладачка-мільйонерка: у матері топ-чиновника СБУ знайшли елітну нерухомість

Комплексні дії відбувалися за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Зауважується, що контррозвідці та слідчим СБУ вдалося зірвати плани фсб із ліквідації Президента України та інших представників вищого військово-політичного керівництва держави.

За повідомленнями СБУ, реалізувати плани мала агентурна мережа, яку завчасно викрила Служба безпеки України за сприяння керівництва Управління державної охорони: "До складу мережі, діяльність якої фсб курувала з москви, входили двоє полковників УДО, які “зливали” секретну інформацію рф".

Ворог розробляв плани із ліквідації президента України Володимира Зеленського. Серед завдань агентурної мережі був пошук виконавців серед військових, що наближені до охорони президента України.

Окрім самого Володимира Зеленського фсб планувала ліквідувати також голову СБУ Василя Малюка, очільника ГУР Кирила Буданова та інших високопосадовців. Зауважується, що ліквідацію очільника ГУР Кирила Буданова збирались провести перед Великоднем.

План полягав у тому, щоб агент спочатку спостерігав за переміщенням особи під охороною та передавав інформацію. Потім за координатами будинку, де мав перебувати посадовець, планувалося завдати ракетний удар, а людей, що залишилися б на місці ураження, збиралися атакувати дроном. Про подальші кроки СБУ пише: "Після цього росіяни планували поцілити ще однією ракетою, у тому числі задля знищення слідів застосування дрона".

Щодо озброєння — СБУ пише, що це питання для агента забезпечив полковник УДО, "який особисто привіз до Києва FPV-дрони, заряди до РПГ-7, а також протипіхотні міни МОН-90". Працівники СБУ зафіксували як поїздки полковника УДО за дронами та вибухівкою до іншого регіону України, так і безпосередньо розмови потенційного виконавця теракту із "куратором" з фсб.

Служба безпеки України змогла задокументувати злочинні дії фігурантів і затримати їх. Голова СБУ Василь Малюк коментував ситуацію наступним чином:

"Про нашу спецоперацію знало обмежене коло осіб, а її хід я контролював особисто. Теракт, який мав стати подарунком путіну до інаугурації, насправді став провалом російської спецслужби. Але ми не повинні забувати – ворог сильний і досвідчений, його не можна недооцінювати. Ми й далі будемо працювати на випередження, щоб кожен зрадник отримав заслужені судові вироки".

СБУ зауважує: "фсб рф вкотре підтвердила статус терористичної організації, адже саме співробітники 9 управління департаменту оперативної інформації 5 служби курували організацію теракту". Вони називають таких осіб, як Максим Мішустін, Дмитро Перлін та Олексій Корнєв.

У зловмисників провели обшуки – виявили відповідні засоби ураження, а також інші докази злочинної діяльності. Зараз їм повідомлено про підозру за декількома статтями Кримінального кодексу України, а саме:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 (готування до терористичного акту).

У ролі запобіжного заходу обрали тримання під вартою – фігурантам загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше суд ухвалив рішення щодо митрополита УПЦ МП.

  • Вас також може зацікавити:

СБУ затримала у Харкові зрадницю, яка збирала матеріали для Скабєєвої та Соловйова. Фото

На Сумщині затримали подружжя зрадників, які наводили російські "Гради" на позиції ЗСУ. Фото

З Паші "Мерседеса" зняли електронний браслет - суд виніс нове рішення. Відео