RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У серіалі українського телеканалу ICTV2 знявся актор-колаборант Дамір Сухов - ЗМІ

У квітні 2024 року на українському телеканалі ICTV2 відбулася прем'єра серіалу "Подвійні ставки".

Як звернув увагу "Телеграф", у серіалі одну з ролей зіграв актор з Маріуполя Дамір Сухов, який виявився колаборантом.

"Подвійні ставки" - це 8-серійна кримінальна драма телеканалу ICTV2, яка розповідає про хлопця, який повернувся з фронту, і кинув виклик кримінальним і корупційним колам столиці. У 2023 році в РФ виходив серіал з ідентичним сюжетом - "Крайні заходи".

Дамір Сухов за свою кар'єру зіграв десятки ролей в українських і російських серіалах і фільмах. Він також грав у маріупольському театрі, який розбомбила армія РФ під час повномасштабного вторгнення. Сухов у своїх інтерв'ю неодноразово говорив, що любить Маріуполь, навіть збирався відкрити у місті свою кіношколу. Однак після початку війни Сухов утік до Росії, там відкрив кіношколу у столиці Мордовії Саранську. У своїх інтерв'ю пропагандистським виданням Сухов не раз брехав про події в Маріуполі, про ЗСУ та українську владу.

Сухов встиг виїхати з Маріуполя за день до удару російських військ драмтеатром, під час якого загинуло багато людей. А потім таким чином коментував ці події: "Мені говорили, що ковпак з даху драмтеатру віднесло убік, а отже, підірвали зсередини... Україна говорила, що в театрі загинуло кілька сотень людей, але коли я їхав звідти, там уже майже нікого не було. Навіть той нібито трупний запах, що поширювався навколо театру в наступні тижні. Адже це була риба. Річ у тому, що коли ми там знаходилися, нам привезли звідкись дуже багато мороженої риби. Ми не знали, що з нею робити. Рибу просто складали, а її було дуже багато. Звісно, потім вона просто гнила там, під завалами, а звідси цей запах", - розповідав Сухов в інтерв'ю російському виданню "Аргументи і факти" в серпні 2022 року.