RU  UA  EN

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Рекрутинг, вишколи, направлення на ВЛК: у застосунку "Резерв+" з’являться нові функції

У застосунку "Резерв+", який запрацював 18 травня після ухвалення нового закону про мобілізацію, планують додати нові функції - направлення на проходження військово-лікарської комісії, рекрутинг і вишколи.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

"Загалом план наступний – щоб і ТЦК та СП, і військово-лікарська комісія були для військовозобов’язаних максимально зручними, і більшість процесів були цифровими і щоб це було зручним для громадян. Ми фактично розвантажуємо працівників ТЦК та СП, щоб вони не були перевантажені цими чергами ", — уточнила заступниця міністра.

Вона додала, що нововведення може з'явитися у додатку у кінці червня або на початку липня.

Окрім цього, у "Резерв+" також з'явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про статус військовозобов'язаного, призовника або резервіста. А також однією із важливих функцій застосунку буде можливість онлайн-рекрутингу.

"Військовозобов'язаний матиме можливість проглянути доступні вакансії у Збройних силах України і подати заявку", – розповіла Катерина Черногоренко.

Читайте також: Таємниці "Резерву+": чому застосунок недоступний за кордоном

Вона наголосила, що Міноборони робить зараз "Резерв+" повноцінним продуктом, який буде супроводжувати військовозобов’язаних весь період, скільки вони такими будуть рахуватися, а не як просто інструмент для розв'язання одного питання оновлення даних.

"Наприклад, ми хочемо додати вишколи, який проходить військовозобов’язаний. Ми плануємо додати різноманітні бази знань, які допоможуть громадянину готуватися до служби, покращувати обізнаність у військовій справі. І головне: ми працюємо над тим, щоб військовозобов’язаний міг актуалізувати будь-яку інформацію про себе, а не тільки контактні дані, і, як ми бачимо по зворотному зв’язку зараз, це буде дуже важливий функціонал", – резюмувала заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Нагадаємо, з 18 травня, після набуття чинності оновленого закону про мобілізацію, запрацював мобільний застосунок "Резерв+" для військовозобов'язаних, призовників та резервістів. Цей додаток можна завантажити на смартфони через App Store та Google Play Market. "Резерв+" дозволяє швидко оновлювати свої дані та отримувати доступ до інформації в реєстрі "Оберіг". Це зручний спосіб для виконання обов'язкової процедури оновлення особистих даних. Після оновлення даних у додатку ви зможете переглядати інформацію про себе з реєстру "Оберіг".

Раніше ми писали, що військових закликали не встановлювати Резерв+.

Вас може зацікавити:

"Резерв" мінус: чому маса українців миттєво опинилась у розшуку ТЦК

Сталося щось дивне: українці повідомляють про численні баги у додатку Резерв+ та базі Оберіг

Резерв+ показує статус "У розшуку": у Міноборони пояснили баг та розповіли, що робити