RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

16 вересня

Всі новини

В Україні розпочали ремонтувати бронетехніку спільно з Rheinmetall

Перший в Україні виробничий майданчик Укроборонпрому та німецького оборонного концерну Rheinmetall почав свою роботу. Виробничий цех відповідатиме за ремонт військової техніки та сприятиме її швидкому поверненню на фронт, а в перспективі – за виробництво нових зразків.

Про це написав міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін в Telegram-каналі.

Читайте також: Німецький оборонний концерн вироблятиме в Україні системи ППО: коли може відкритись завод

Він зауважив, що в Україні вже почав діяти цех з ремонту та виробництва бронетехніки:

"Перший пішов. В Україні запрацював спільний виробничий майданчик Укроборонпрому і Rheinmetall – цех з ремонту та виробництва бронетехніки".

Камишін наголосив на тому, що цей виробничий майданчик є першим реалізованим проєктом в рамках партнерства Укроборонпрому і німецького оборонного гіганта Rheinmetall.

Серед головних переваг міністр називає швидкість надання ремонтних послуг пошкодженій техніці та швидкість її подальшого повторного використання на передовій, а в перспективі – налагодження виробництва:

"Прямо зараз це дозволить швидше ремонтувати іноземну техніку та, відповідно, швидше повертати її на передову. В перспективі тут вироблятимуться нові зразки броньованої техніки".

Зосереджує свою увагу Камишін ще й на економічному аспекті такої підтримки: "Що важливо – це підтримка не тільки Збройних Сил України, а і нашої економіки. В цеху працюють українські фахівці, під технічним наглядом колег з Німеччини. Податки сплачуються в Україні. І ми отримуємо нові технології".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" вже розповідав про роботу ремонтних спецпідрозділів.

  • Вас також може зацікавити:

Фінляндія "тестує" в Україні новинки озброєння, що знаходяться у стадії розробки

Франція надала Україні допомоги на 420 млн євро: що у списку

Байден оголосив про нову військову допомогу Україні на $225 млн