RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Мобілізація триває: як вручатимуть повістки після 16 липня

З 16 липня в Україні можна буде отримати повістку поштою після того, як спливе встановлений законом строк у 60 днів на уточнення військово-облікових даних.

Про це розповіли на порталі ТСН.

Читайте також: У ТЦК назвали чотири поважні причини, з яких можна не йти до військкомату після вручення повістки

"Поштою рекомендованим листом дійсно будуть надсилатися повістки після 16 липня. Наразі повістка вважається врученою, якщо людина підписалася особисто – тоді так", – сказав речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Речник Міноборони також уточнив алгоритм, за яким будуть вручати повістки поштою після 16 липня.

На пошту громадянина буде надходити рекомендований лист, військовозобов'язаний або під підпис отримає лист, або відмовляється знову ж таки під підпис. Якщо лист повернеться на пошту, в такому випадку буде вважатися, що повістка була вручена.

"Якщо людини не було фізично на місці й повертається (повістка), то тоді запускається механізм адміністративного правопорушення", - каже Дмитро Лазуткін

Раніше в Міноборони розповіли, коли в "Резерв+" з’явиться QR-код.

  • Вас також може зацікавити:

Кого можуть оголосити в розшук за вимогою ТЦК: пояснюємо статус в "Резерв+"

Баги "Резерву+": що робити, якщо застосунок показав статус розшуку

У додатку Резерв+ з'явиться ще одна функція

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.