RU  UA

Росіянам наказали взяти Часів Яр за будь-яку ціну: що відбувається в найгарячішій точці фронту

Попри великі втрати противник не припиняє проводити штурмові дії у спробі захопити Часів Яр – військовослужбовець припускає, що війська РФ отримали наказ взяти місто за будь-яку ціну.

Про ситуацію біля Часового Яру та втрати РФ на цьому напрямку в етері Апостроф TV розповів військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов.

Читайте також: Є одне "але": в ЗСУ оцінили небезпеку ударних "кулаків" окупантів на Луганщині

Він вказав що противник активізував свої штурми в напрямку Часового Яру. Сазонов припускає: війська РФ отримали наказ захопити місто за будь-яку ціну:

"Останнім часом противник знову активізував штурмові дії в напрямку Часового Яру. Складається враження, що в них стоїть мета за будь-яку ціну дотиснути Сили оборони України".

Військовослужбовець розказав про ситуацію на цьому напрямку, зауваживши, що вже тиждень штурмові дії тривають безперервно:

"Штурми йдуть постійно вже тиждень без перепочинку і без перерв. Штурмують сам Часів Яр, штурмують мікрорайон Канал, намагаються прорватися на мікрорайон Новий. Поруч ідуть постійно бої біля Кліщіївки, Андріївки, Іванівського та Калинового. Пруть також з боку Богданівки. Лізуть постійно кругом. Поруч Торецька ділянка, де окупанти також активізувалися близько доби".

За його словами, ворог, з огляду на ймовірно отриманий наказ захопити Часів Яр, регулярно використовує КАБи та ракети:

"Багато ударів ракетами та КАБами. Видно, що російському командуванню дали наказ за будь-яку ціну взяти Часів Яр, який вони планували захопити ще в травні, а вже друга половина червня".

Такі активні штурмові дії, за словами Сазонова, дорого обходяться військам РФ, яким спершу необхідно перетнути зону української артилерії, мінометів і безпілотників:

"Кожен їхній штурм дорого обходиться росіянам ще до того, як вони безпосередньо почали штурмувати наші позиції, тому що росіянам, щоб піти на штурм, потрібно пройти зону бойового ураження нашої арти, мінометів і БПЛА".

Але навіть попри великі втрати, як зауважує військовослужбовець, противник надалі намагається просуватись: "Незважаючи на те, що вони втрачають багато техніки та особового складу ще до підходу на наші позиції, окупанти все одно намагаються лізти вперед".

Раніше ми також повідомляли, що росіянам не вдається прорвати нашу оборону.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни відступають на Харківщині: карти боїв від ISW

Росія почала перекидати війська з Донеччини на Харківський напрямок – звіт ISW і карти боїв

Росіяни активізувались у Серебрянському лісі: що зараз відбувається на фронтах