RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

Полковник СБУ став успішним бізнесменом і здивував журналістів

Полковник СБУ Олексій Зеленський займається бізнесом із перепродажу транспортних засобів та встиг заробити на цьому пристойний стан.

Про це йдеться у розслідуванні "Слідство. Інфо".

За останній рік у Зеленського та членів його родини з'явилися Mercedes 500, Lexus LX 600, BMW X6 та два мотоцикли BMW, загальна сума склала 440 тисяч доларів. Також тесть та мати офіцера мають нерухомість у Кончі-Заспі: один із будинків виставили на продаж за майже мільйон доларів.

Цей будинок був куплений у травні 2023 року. Тесть Зеленського за півроку зареєстрував цей же будинок у 396,8 квадратних метрів.

У день спілкування полковника СБУ з журналістами будинок виставили на продаж, про що свідчить скріншот із кеша Google.

Нині родина Зеленських мешкає в іншому будинку.

А так виглядає автопарк сім'ї Зеленського:

BMW X6 M 2023 випуску, на якій їздить дружина полковника СБУ. Оцінюється майже 137 тисяч доларів.

Mercedes-Benz s 500 2020 року випуску. Цією машиною Олексій Зеленський неодноразово порушував правила дорожнього руху. Коштує від 120 тисяч доларів.

Lexus LX 600 2022 року випуску, який купила мати Зеленського. Цю машину вона купила у січні 2024 року: тоді авто коштувало близько 140 тисяч доларів.

Крім того, полковник СБУ та його мати у 2024 році купили два мотоцикли BMW, ринкова вартість яких близько 20 тисяч доларів.

Відповідаючи на запитання журналістів, Зеленський заявив: він не приховує свого заняття бізнесом, працюючи начальником управління "Д" Департаменту з питань захисту національної державності Служби безпеки України.

"Я протягом 12-15 років займаюся машинами. Близько 47 машин за останні 10-11 років було продано з мого номера телефону",- заявив Зеленський.

«Апостроф» отримав коментар пресслужби СБУ з приводу цієї історії:

Фінансово-господарська та підприємницька діяльність родичів Олексія Зеленського здійснюється офіційно, виключно у рамках закону і з неї сплачуються усі податки. Відповідні фінансові звіти родина і близькі родичі посадовця СБУ щорічно подають до Державної податкової служби та інших відповідних органів, як того вимагає законодавство.

Що стосується транспортних засобів

Автомобіль MERCEDES-BENZ S 500 L та мотоцикл BMW M1000 R, які знаходяться у власності Олексія Зеленського, були придбані ним за кошти від здачі в оренду у 2022 і 2023 роках та подальшого продажу у 2023 році його власного нерухомого майна.

Зокрема, йдеться про продаж будинку-«зрубу», який Олексія Зеленський з родиною будували протягом 2011 - 2018 років.

Транспортні засоби членів його родини були придбані за рахунок багаторічної підприємницької та фінансово-господарської діяльності, яку вони здійснюють на постійній основі, продажу інших транспортних засобів та об’єктів нерухомості.

Що стосується будинку в Козині

Зазначений об’єкт нерухомості був придбаний членами родини Олексія Зеленського із метою подальшого перепродажу і отримання доходу. Основну частину фінансування цього будинку забезпечив близький родич Олексія Зеленського, який з 2007 року займається підприємницькою діяльністю та має можливості для надання позики. Відповідні документи, які підтверджують факт позики – наявні. Будинок виставлено на продаж.

Що стосується нерухомості, якою володіє матір Олексія Зеленського

У 2021 році матір Олексія Зеленського за ринковою ціною придбала земельну ділянку, а не готовий будинок у с. Козин. Далі, протягом декількох років там проходило будівництво, яке здійснювалося за рахунок доходів, офіційно отриманих і задекларованих матір’ю посадовця СБУ. Йдеться про доходи від здачі в оренду та продажу інших об’єктів нерухомості.

Про вказані вище правочини та суттєві зміни у майновому стані Олексій Зеленський прозвітував у 2022 та 2023 роках до відповідних державних органів в повній мірі.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, співробітники СБУ на Закарпатті викрили схему місцевих чиновників, які продавали земельні ділянки за зниженою ціною.