RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Суддя у справі Святаша заявив про тиск: він натякає на Ярославського

Харківський суддя Петро Кісь просить генпрокурора Юрія Луценка відреагувати на тиск на нього.

Про це йдеться у повідомленні про втручання в діяльність судді Апеляційного суду Харківської області Петра Кіся, що розміщене на офіційному сайті Вищої ради правосуддя.

У своїй заяві Кісь зазначив, що у провадженні Апеляційного суду Харківської області перебуває цивільна справа за поданням департаменту Державної виконавчої служби України про обмеження права виїзду за межі України боржника. Зацікавлені сторони процесу – ПАТ "Укрсиббанк" і ТОВ "Українська металургійна компанія".

Справа була розглянута 14 вересня 2018 року. Апеляційна скарга державного виконавця і ТОВ "Українська металургійна компанія" залишені без задоволення, рішення Дзержинського райсуду Харкова від 7 березня 2018 року залишене без змін – боржнику право на виїзд із України не обмежене.

Суддя зазначив, що 21 вересня в месенджері Viber на його мобільний телефон надійшло повідомлення під ніком "Тризуб", в якому автор тексту повідомив про негативне ставлення до особи боржника та суддів, які розглядали цю справу, засвідчив обізнаність в особистому житті судді та "попередив у гротескній формі про розправу в майбутньому у разі постановлення судового рішення на користь" боржника.

Кісь висловив переконання, що зацікавленими у вирішенні справи є ПАТ "Укрсиббанк", яке свого часу надало боржнику "шалені (як на погляд пересічного громадянина) кредитні кошти без забезпечення виконання зобов’язань, а також ТОВ "Українська металургійна компанія" (ТОВ УМК), яка за угодою від 2017 року набула права вимоги від боржника кредитних коштів.

Згідно відкритих даних порталу "Судова влада", 14 вересня суддя Кісь розглядав скаргу про обмеження права на виїзд за кордон народного депутата Дмитра Святаша. Колегія суддів відмовила у забороні нардепу виїжджати за кордон. Апеляцію подавало УМК.

Згідно відкритих даних, кінцевим беніфіціаром ТОВ УМК є харківський бізнесмен Олександр Ярославський. Саме ТОВ входить до групи DCH, що контролюється Ярославським.

Як відомо, київські та харківські суди вже кілька років розглядають судові позови щодо повернення боргу Дмитра Святаша "Укрсиббанку". Право на витребування боргу у грудні 2017 року придбало УМК. Сам нардеп заявив, що боргове зобов’язання було продане з дисконтом 97%, не прозоро, без публічного конкурсу, не через спеціально створену для таких випадків систему СЕТАМ, якою користаються всі українські банки.

Крім цього, за рішеннями суду структури Ярославського добилися передачі в їх управління низки автомобільних салонів "АІС". Також через суд позивач намагався обмежити право Святаша на виїзд за кордон.

Про погрози від невідомих заявляли низка суддів Шевченківського та Голосіївського райсудів Києва, Апеляційного суду Харківської області і Господарського суду Харкова (Ганна Подус, Олексій Шишкін, Вікторія Світлицька, Галина Мостова та інші).

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес