RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

В "Укрпрофздравнице" заявили о рейдерском захвате курорта Куяльник в Одессе

"Укрпрофздравниця" заявляє про захоплення дочірнього підприємства "Клінічний санаторій ім. Пирогова" в Одесі, курорту Куяльник.

Про це повідомив на прес-конференції в "Інтерфакс-Україна" заступник голови правління ПрАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України "Укрпрофздравниця" Олександр Троценко.

За його словами, восени законний власник Куяльника (Федерація профспілок України) за скаргами відпочиваючих провела перевірку, виявила і зафіксувала грубі порушення фінансово-господарської діяльності підприємства, допущені директором Араіком Погосяном.

Це послужило підставою для розгляду на засіданні Президії ФПУ в березні 2019 року.

"У зв'язку з грубими порушеннями і зловживаннями, виявленими в результаті перевірки фінансово-господарської діяльності в ДП "Санаторій Пирогова" вважати за неможливе подальше перебування Погосяна А.Р. на посаді керівника підприємства. Зобов'язати представників ФПУ в Наглядовій раді ПрАТ "Укрпрофздравниця" провести відкрите засідання Наглядової ради та прийняти рішення про звільнення з керівної посади санаторію Погосяна А.Р." - йдеться в рішенні Президії.

На виконання рішення Президії ФПУ та за недотримання умов контракту Наглядова рада прийняла рішення про звільнення Погосяна з займаної посади, про що видано Указ Глави Правління ПрАТ "Укрпроздравніца".

Однак Погосян виявив бажання втриматися на посаді, і протягом чотирьох місяців знаходиться на лікарняному, тим самим блокуючи роботу здравниці.

"4 квітня з порушенням норм трудового, цивільно-процесуального законодавства і в цілому норм судової практики Печерський райсуд виносить рішення про заборону держреєстраторам вносити зміни або відомості щодо керівника ДП "Клінічний санаторій ім. Пирогова". До розгляду справи по суті, призначеного на 16 вересня, підприємство буде заблоковане, оскільки тільки офіційний юридичний керівник має право підписувати бухгалтерські та інші документи", - розповідає начальник управління майнових питань ПрАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України "Укрпрофздравниця" Дмитро Довганенко .

В даний час рішення Печерського райсуду Києва оскаржено в апеляційній інстанції. Слухання призначено на 31 липня.

Погосян очолив санаторій в 2010 році. Думки одеситів про новопризначеного керівника розділилися, і велика частина ще тоді висловлювала сумніви в правильності взятого курсу на перехід установи на цілорічний режим роботи. Відомий по скандалу в 2016 році, коли виселив переселенців, які проживають в санаторії. За час його правління підприємство накопичило борги: були випадки відключення електрики і водопостачання.