RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Мільярди в бюджет: уряду запропонували систему Track & Trace для збільшення податкових зборів

Система Track & Trace від Industrial Innovation Group щодо впровадження цифрової голографічної акцизної марки нового покоління може значно збільшити збори з підакцизних товарів, таких як алкоголь і тютюнова продукція. Це забезпечить додаткові надходження мільярдів гривень до бюджету.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа": "Контрафакт стоп: система Track & Trace розробників Industrial Innovation Group готовапокінчити з нелегальним алкоголем і сигаретами".

Слід зазначити, що у 2013 році в Україні було прийнято рішення відмовитися від марок з голограмами і лише за минулий, 2018 рік недоотримана сума акцизного збору оцінювалася в 2,6 млрд грн. У 2019, за прогнозами експертів, вона складе близько 4,5 млрд грн.

Засоби для зміни ситуації в Україні є - українське СП "Голографія" входить у трійку світових технологічних лідерів по виробництву захищених голограм, розробки і технології якого дозволяють отримувати в якості готової продукції голограму, яка практично не відрізняється від записаної.

"Такої якості немає ніде в світі. Точність провідною в цій сфері німецької компанії, яка захищає банкноти, становить приблизно 50 мікрон і ми виграємо на порядок. Це виключає можливість копіювання голограм, створених на нашому підприємстві. Якщо взяти акцизну марку - то використання пропонованих нами голографічних елементів ніяк не збільшить її вартість, одночасно забезпечуючи унікальнийзахист, який неможливо повторити", - розповідає директор з виробництва СП "Голографія" Максим Беценко.

При бажанні мітки з голограмами і пристрої для їх зчитування може дозволити собі будь-яка організація, в тому числі Державна податкова служба. Це відкриє широкі можливості для держави по запобіганню потрапляння на ринок контрафактних сигарет і спиртного.

"Ми вважаємо, що впровадження високотехнологічної акцизної марки з нанесеною захищеною голограмою дозволить забезпечити необхідний рівень захисту та ідентифікації продукту. Однак це лише частина справи. Щоб ці заходи дали ефект, необхідна комплексна система обліку таких товарів. Сьогодні фахівцями IIG система розроблена система Track & Trace , призначена спеціально для цього", - розповідає директор компанії "ВТІ" Андрій Первушин.

Мета впровадження Track & Trace - допомогти уряду збільшити надходження від акцизних зборів виключно за рахунок забезпечення повної прозорості збору платежів. Адміністратором системи повинна виступити Державна податкова служба.

За словами Первушина, система Track & Trace вже готова і працездатна, а її аналог працює на зарубіжних ринках. Компанія IIG готова передати її уряду абсолютно безкоштовно.

Директор департаменту захисного друку паперових документів IIG Ігор Когут зазначив, що впровадження самої акцизної марки нового покоління не вимагає додаткових витрат, адже виробництво не вимагає переоснащення.

"Залишається головне питання - політична воля. Якщо керівництво країни зацікавлене в додаткових надходженнях до бюджету, то Track & Trace може їх забезпечити. Використання системи в перший же рік дозволить збільшити надходження до $2,5 млрд", - говорить Первушин.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес Тема: Налоги