RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Блогер знайшов на сторінці Globalmoney докази співпраці компанії з забороненими "Вконтакте" та ВТБ - ЗМІ

Правозахисник Олександр Аронець у блозі на Цензор.NET опублікував скріншоти з офіційної сторінки Globalmoney у Facebook. На них зображена реклама спільних проєктів цієї платіжної системи з "Вконтакте" и російськім банком ВТБ.

Про це пише Depo.

"GM у "Вконтактє"? "Іхтамнєт", говорили вони. Спільний проект ВТБ "Велика перевага"? Яка така перевага? Що ж. Офіційна сторінка GM. Та сама, де вони публікують пресрелізи, в яких говорять "вивсєврьоті" та називають ветеранів АТО "найнятими студентами". Паралельно на своїй сторінці GM повідомляє, що поповнює рахунки контрольованого ФСБ ресурсу ("Вконтактє") під нульовий процент. "Повторюємо: 0%", хвалиться GM", – написав Аронець.

Блогер звертає увагу, що через "Вконтактє" "здійснюють спільні покупки мешканці невизнаних "ДНР" та "ЛНР". А поповнювати рахунки під 0% їм допомагає Globalmoney".

"І вишенька на торті – сторінка GM містить рекламу спільного проекту з ВТБ. Зауважу – через місяць після санкцій РНБО проти ВТБ! Ау, СБУ та РНБО, ви досі вважаєте, що "немає жодних доказів?", – підсумував Аронець.

Раніше ЗМІ опублікували новину, що у "Вконтакте" діє сторінка електронного гаманця Globalmoney – Global24. Журналісти знайшли "Вконтакте" рекламу фінустанови так званої ЛНР "Первый коммерческий центр " про можливість зняття коштів з гаманців Global24 в окупованому Луганську.

Ветерани з ГО "Вибачте, що живі" влаштували кілька акцій: 19 серпня було проведено пікет біля БЦ "Ренесанс", де знаходиться офіс компанії, наступного дня ветерани прийшли під будівлі СБУ та РНБО з вимогою почати розслідування щодо фактів можливої співпраці платіжної системи Globalmoney з незаконними фінансовими установами в ОРДЛО та російськими банками.