RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Власник "Віалайф Україна", який оскандалився з корейцями, виявився власником десятка сумнівних фірм

Бенефіціар і керівник компанії ТОВ "Віалайф Україна" Андрій Волков, який втягує Україну у великий міжнародний скандал із відомими на весь світ постачальниками медичного обладнання та препаратів з Кореї, виявився власником і директором низки компаній із сумнівною репутацією - підозрюваних у фіктивності, які не сплачують податки державі.

Це випливає з аналізу даних відкритого реєстру юридичних осіб.

Так, згідно з цими даними, Волков Андрій Олегович був і є засновником, або керівником, або водночас і тим і іншим у 10 юридичних особах, практично до кожного з яких били кілька років тому і зараз є питання у правоохоронних та податкових органів. Ось лише кілька прикладів.

ТОВ "НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРОДУКТ ЧЕРНІГІВ" - податкова судилася з компанією через несплату податкового боргу.

ТОВ "ГЛАЄР ЕНЕРДЖІ УКРАЇНА" - згадується у судових реєстрах як фірма, підозрювана у фіктивності.

ТОВ "ТРОНК УКРАЇНА" (раніше ТОВ "СЕФЛАКС УКРАЇНА") - згадується у зв'язку з підозрою щодо участі у схемі щодо ухилення від податків; також має податкову заборгованість перед державою.

ТОВ "ЛАЙТІН КОМПАНІ" - згадується у зв'язку з підозрою щодо участі у незаконному формуванні податкового кредиту.

Крім того, як уже згадувалося, суди різних інстанцій мають безліч запитань і до самого Андрія Волкова. Згідно з відкритими даними судових реєстрів, щодо нього розглядається ціла низка справ про неповернення мільйонів гривень, позичених у різних осіб.

Нагадаємо, що останнім часом Андрій Волков потрапив у скандал у зв'язку зі схемами постачання медичного обладнання та препаратів, що мають усі ознаки шахрайства. Попри відкрите стосовно діяльності його компанії ТОВ "Віалайф Україна" кримінальне провадження, вона продовжує вигравати державні тендери.