RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Відповідь: в "Укрнафті" прокоментували звинувачення щодо закупівель у компанії, пов'язаній з росіянами

У ПАТ "Укрнафта" виникла потреба у закупівлі МТБЕ, було проведено закупівлю шляхом запиту пропозицій у 63 постачальників. Було отримано пропозиції 5 постачальників, з яких найбільш економічно вигідною визнано пропозицію AGTG SA (Швейцарія). В компанії окремо зазначили, що цінова поправка +$293 не є переплатою, а складає комерційну плату за логістику та перевалку.

Про це йдеться в офіційній відповіді "Укрнафти" на матеріал "Керівник "Укрнафти" Корецький купує присадки у людини Медведчука за завищеними цінами – розслідування".

"Зазначений контракт та продукція не пов'язані ані з Росією, ані з Медведчуком, ані з кримінальними провадженнями... Країнами виробництва товару є Франція, Нідерланди, Німеччина, Саудівська Аравія, Великобританія", - вказали в компанії.

AGTG SA була не єдиним постачальником, "Укрнафта" також укладала контракти з АТ "Укргазвидобування" та ВОР EUROPE S.R.O. (Словаччина).

У квітні 2023 "Укрнафта" ініціювала роботу з налагодження поставок МТБЕ напряму від виробника Lyondell Chimie з поправкою +8 дол до котирування МТВЕ FOB Rotterdam Platts European Marketscan. У компанії зазначили, що витрати на логістику та перевалку складуть приблизно +260$/т. Перемовини, документальна та операційна робота за новим контрактом тривають.

Стосовно ж зв'язків керівника компанії Сергія Корецького та Євгена Свірського в "Укрнафті" повідомили, що пов'язана з Корецьким компанія володіє мережею кав'ярень IDEALIST, для розвитку якої Корецький й звернувся до Свірського із пропозицією викупити його локацію. Той відмовився від повного продажу, погодившись на продаж 50% із використанням бренду IDEALIST.

"Жодного іншого роду відносин (в тому числі корупційних чи з наявним конфліктом інтересів) Сергій Корецький та Євген Свірський не мають", - додали у компанії.