RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Давно все провалив: з'явилося пояснення газової "атаки" Путіна проти України

Односторонній розрив "Газпромом" контрактів з "Нафтогазом" пояснюється озлобленістю і безсиллям Росії, а також її надіями на можливе поліпшення ситуації з будівництвом "Північного потоку".

Про це в інтерв'ю "Аапострофу" розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

За його словами, розривом газового контракту Росія не зможе натиснути на Україну за допомогою Європи.

"А Європа і раніше намагалася нав'язати Україні політику Кремля. Олланд і Меркель (під час мінських перемовин, - "Апостроф") раніше неодноразово намагалися нав'язати Києву путінську інтерпретацію Мінських угод, щоб Кремль міг легалізувати цих бандитів (бойовиків так званих ДНР-ЛНР, - "Апостроф"). Але тоді цього не вийшло, а зараз про це вже не може бути й мови", - упевнений Піонтковський.

Дії росіян з розривом вигідного для них контракту політолог пояснює озлобленістю.

"Від ненависті і сказу. Крім того, у Москві вважають, що це допоможе з проектом "Північний потік" тощо", - говорить він.

Піонтковський упевнений, що повний розрив економічних зв'язків з агресором піде тільки на користь Україні. У той же час відзначає, що Росія програла війну ще в 2014 році.

"А все, що робить Росія за останні роки, – це погано для неї. Агресією проти України вони себе загнали в кут. Ви ж пам'ятаєте, яка була атмосфера в Москві навесні та влітку 2014 року. "Русский мир", "Новоросія" і 10-12 українських областей під владою Кремля – все це провалилося. У Путіна ж був чіткий розрахунок – розв'язати етнічну війну росіян проти українців на території України. Але це не спрацювало, оскільки переважна більшість російського населення України залишилося вірною українській державі. Тобто Кремль зазнав стратегічної поразки ще влітку 2014 року. Тоді все вирішилося. Вони ж всюди намагалися влаштовувати перевороти – в Харкові, Дніпропетровську (нинішньому Дніпрі), Одесі. Але це ніде не спрацювало, крім Донбасу", - пояснює він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Путін скаженіє, ще один план Кремля щодо України провалився - Андрій Піонтковський.