RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Порошенка назвали винних у підвищення цін на газ

Рішення Кабінету міністрів щодо необхідності підняття цін на газ зумовлене необхідністю повертати Міжнародному валютному фонду борги колишніх прем’єр-міністрів Юлії Тимошенко та Віктора Януковича.

Про це заявив голова фракції партії "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов.

Він наголосив, що підняття тарифів на газ є жорсткою вимогою продовження співпраці з міжнародними фінансовими організаціями.

"Поточний стан економіки України дозволив би обійтися від запозичень якби не шалена кількість старих боргів, пікові виплати яких припадають на 2019 рік. Найбільше доклалися до створення цієї боргової ями ті політичні сили, які сьогодні найголосніше "захищають" українців. Це "Батьківщина" і Опозиційний блок", - підкреслив він.

Артур Герасимов наголосив, коли Юлія Тимошенко була прем‘єр-міністром України вона додатково набрала $24 млрд. боргів.

"Янукович додав до цієї суми ще $41 млрд і на момент його втечі, сумарний розмір гарантованого державного боргу складав $73 млрд. Найбільш жахливо, що значна частина цих коштів йшла на переплату за кабальними газовими контрактами Путіна-Тимошенко", - додав він.

Також Герасимов нагадав, що політичне рішення про вирівнювання цін на газ українського видобутку та імпортований газ ухвалила саме Тимошенко 31 жовтня 2008 року, "коли як прем’єр-міністр України вона поставила свій підпис під меморандумом з МВФ".

При цьому він зауважив,що Кабінет міністрів прийняв рішення про підвищення цін на газ в межах своєї компетенції, а "реакція суспільства природня і зрозуміла, оскільки це рішення є непопулярним і болісним".

Також він додав, що президент України поставив перед Кабміном вимогу збільшити програму субсидій і розширити кількість коштів, які виділяються на неї.