RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В офісах "Ві Еф Консалтинг Сервісіз" влаштували обшуки: гендиректор заявляє про тиск

6 березня міжнародна компанія "Ві Еф Консалтинг Сервісіз", яка керує 17 візовими центрами по всій країні, в черговий раз зазнала обшуків з боку правоохоронних органів.

Про це повідомив генеральний директор компанії Георгій Шевченко в своєму блозі на сайті видання "Цензор.нет", пишуть "Українські новини".

"Від самого ранку на підставі сумнівного рішення Дніпровського районного суду столиці відразу за кількома адресами відбулися одночасні обшуки, за домашніми адресами керівництва компанії і безпосередньо у Візовому центрі країн Шенгенської угоди, що знаходиться в торговому центрі (ТЦ) "Гулівер". Щоб було зрозуміло, це вже другий обшук впродовж року", - написав він.

Шевченко зазначив, що правоохоронців не цікавлять такі дрібниці, "як зупинка роботи центру, зрив для сотень людей терміну подачі або одержання візових документів".

За його словами, правоохоронці за 3 роки не змогли висунути по справі ніякої підозри.

"А чому так довго триває розслідування?" - запитає простодушний українець, який переживає за реформування правоохоронної системи. А тому, що саме в цьому і криється секрет професійної майстерності розслідувачів - якщо обвинувачених у справі немає, то закрити її фактично неможливо, але можна раз на півроку приходити з обшуками, блокувати роботу, арештовувати рахунки, викликати на допити мало не весь персонал компанії (а це близько 600 людей) і чинити тиск на бізнес", - обурений гендиректор компанії.

Він розповів, що користуючись постановою суду, правоохоронці в результаті обшуків "потягли в своє "гніздо" в Слідчому управлінні фінансових розслідувань ГУ ДФС в Києві нову "здобич" - приватні комп'ютери, ділові папери особистого характеру та інші документи, які не були зазначені в постанові суду, тобто вилучені незаконно".

"Тепер доведеться знову місяцями або навіть роками "видряпувати" через суд назад свою власність", - підкреслив Шевченко.

Він переконаний, що суддя Дніпровського районного суду Києва Андрій Курило "з явними порушеннями закону санкціонував обшуки".

"Зокрема, рішення суду не містили обов'язкову умову, встановлену законом, а саме - терміну дії відповідної постанови (отже, обшуки могли проводитися за вже недіючим рішенням). Крім того, документи були надані на проведення обшуків за помилковими адресами, які не мають жодного, навіть формального, ставлення до "фігурантів" справи, в результаті чого страждають сторонні особи: орендарі і власники приміщень. Суддя Курило напевно добре усвідомлює, що він робить, адже тільки йому відома товщина "гачка" в поліції, тому що ще в грудні 2010 року посадив до в'язниці редактора газети "Дорожній контроль" Олексія Кирієнка за сфальсифікованими працівниками ДАІ протоколами і тепер ймовірно буде відпрацьовувати всі необхідні правоохоронцям запити, адже суддя може не тільки втратити роботу, а й сам стати фігурантом кримінальної справи, якщо буде себе погано поводити", - вважає гендиректор.

Шевченко також звернув увагу на роль прокуратури в тиску на бізнес.

"Незважаючи на те, що, декларованою функцією цього органу є відсторонений і неупереджений нагляд за дотриманням закону при здійсненні кримінального провадження, на практиці, на жаль, столична прокуратура діє в тісній "зв'язці" зі слідчими ДФС. Замість того, щоб контролювати дії слідчих, працівники прокуратури міста Києва сприяють їх незаконним діям. Яскравим прикладом такої "співпраці" є повторний незаконний арешт майна "Ві Еф Консалтинг Сервісіз", який відбувся наступного дня після зняття судом арешту на вилучене майно. І саме прокуратура подала повторне клопотання до суду щодо арешту того ж майна", - підкреслив він.

Раніше обшуки і вилучення документів в компанії "Ві Еф Консалтинг Сервісіз" вже відбувалися, але правоохоронці ніяк не просунулися в проведеному розслідуванні, а також відмовляються повертати вилучене майно компанії впродовж 8 місяців незважаючи на відповідні постанови суду.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: БізнесЕнергетика
Теги: