RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Євродипломати змусили НКРЕКП прискорити підготовку до нового ринку електроенергії

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, планує на засіданні 26 квітня 2019 року терміново розглянути і затвердити Методичні рекомендації щодо здійснення тестових операцій на ринку електричної енергії.

Про це пише "Деловая столица".

"Низька активність учасників ринку в здійсненні тестових операцій може стати перешкодою у впровадженні нової моделі ринку електричної енергії і стати підставою для порушення учасниками ринку діючих нормативно-правових документів", - повідомляється на сайті НКРЕКП.

Відзначимо, що з 1 липня планується введення нового ринку електричної енергії в Україні, який імплементує директиви ЄС і норми Третього енергопакету ЄС. Від своєчасного введення ринку залежить, чи отримає Україна макрофінансову допомогу в розмірі 500 млн євро від Європейського Союзу в 2019 році.

22 квітня міжнародне співтовариство висловило стурбованість гальмуванням запуску нового ринку електроенергії і закликало оперативно провести засідання Координаційного центру з впровадження нового ринку електроенергії. Про це йшлося в спільному листі глави представництва Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі, директора Європейського Енергетичного співтовариства Янеса Копача, глави представництва Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в Україні Жан-Еріка де Загона, керуючого директора ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроне, директора місії USAID в Україні Сьюзан Фріц.

У свою чергу, оператор системи передачі (ДП "НЕК" Укренерго ") та оператор ринку (ДП" Енергоринок ") в рамках підготовки до запуску нового ринку електроенергії, вже почали здійснення тестових операцій з купівлі-продажу електричної енергії.