RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В Україні з 1 травня подешевшав газ: скільки треба платити за кубометр

З 1 травня в Україні починає діяти нова ціна на газ для населення, яка за станом на травень поточного року становитиме 8247 гривень за тисячу кубометрів (раніше було 8550 гривень).

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Відзначається, що новий підхід до формування ціни полягає в наступному: якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів нижче встановленої в постанові КМУ від 19.10.18 №867, ціна для населення відповідно знизиться. Якщо ж ринкова ціна газу для промисловості зросте вище певного урядом рівня, то ціна для населення залишиться на цьому рівні.

Очікується, що зміни в діючі договори на продаж газу між "Нафтогазом" і всіма контрагентами, які набувають газ відповідно до вимог "Положення про покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення громадських інтересів в процесі функціонування ринку природного газу", будуть внесені протягом травня поточного року.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Кабінет міністрів і Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" погодили зменшення регульованої ціни на газ для населення і теплової генерації на травень поточного року.