RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Уряд ухвалив важливу постанову для запуску енергоринку з 1 липня

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову "Про затвердження Порядку проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами та Порядку відбору організаторів електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами" (№466).

Відповідна інформація розміщена на урядовому порталі.

Документ визначає механізм та порядок проведення електронних аукціонів з продажу електроенергії, а також процедуру визначення переможців аукціонів.

Постановою передбачено, що "аукціони проводяться з дотриманням принципів добросовісної конкуренції, об’єктивності та неупередженості, запобігання корупційним діям, дотримання ринкових принципів ціноутворення".

Ухвалення постанови "Про затвердження Порядку проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами та Порядку відбору організаторів електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами" є одним із завершальних кроків по формуванню нормативної бази для запуску ринку електроенергії з 1 липня.

З 1 липня набуває чинності Закон "Про ринок електричної енергії", згідно якого розпочнеться другий етап реформи енергосектору. Закон України "Про ринок електричної енергії" спрямований на імплементацію актів законодавства Енергетичного співтовариства у сфері енергетики, а саме директиви Третього енергопакету. Реалізація передбачених реформ призведе до лібералізації ринку електроенергії та його функціонування по європейській моделі. Реформа у сфері енергетики – одна з умов для надання Україні другого траншу макрофінансової допомоги від ЄС на суму 500 млн євро.

Премєр-міністр Гройсман вважає необхідним своєчасний запуск нового ринку електроенергії.

"В уряду є тільки одна можливість – виконати норми закону і ввести ринок електроенергії з 1 липня. Цей законопроект напрацьовувався в парламенті і відповідає всім європейським і світовим нормам", – заявив глава Кабміну.