RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

Герус працює виключно в інтересах Коломойського - екс-глава НКРЕКП

Ініціативи представника президента в уряді Андрія Геруса спрямовані на зниження тарифів на електроенергію виключно для промисловості, населення його не цікавить.

Про це написав екс-голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк в Facebook.

"Ініціативи Геруса, представника Коломойського в Уряді, направлені на зниження тарифів на електричну енергію тільки для промисловості. Ви спитаєте: Чому тільки для промисловості? Бо вони піклуються про свого роботодавця, тільки Приват. Чому не для населення? Бо питання населення їх не цікавлять", - написав Вовк.

На думку екс-голови НКРЕКП, зниження тарифів на електроенергію для промисловості вигідне власникам великих енергоємних підприємств, зокрема Ігорю Коломойському.

За ініціативою представника президента в уряді Андрія Геруса 21 серпня Кабінет Міністрів ухвалив постанову про покладання спеціальних обов'язків на ринку електроенергії, яке дасть можливість від 1-го вересня знизити вартість електроенергії для непобутових споживачів. Згідно з рішенням уряду, 35% електроенергії, що виробляє підприємство "Укргідроенерго", продаватиметься за спецзобов'язаннями, замість 20% як раніше, це дасть змогу знизити ціну на електроенергію на 21 копійку за кіловат-годину. Герус 22 серпня заявив, що внесені Кабінетом Міністрів зміни до положення про покладання спеціальних зобов'язань дозволять знизити ціни на електроенергію для промислових споживачів на 10-11% з 1 вересня і повертають в економіку близько 18 млрд грн на рік.

Раніше екс-голова НКРЕКП Дмитро Вовк заявив, що внаслідок зниження цін на електроенергію для непобутових споживачів через зміни в ПСО, Ігор Коломойський отримає 18 млрд грн. коштів державних компаній.

"Вказані 18 млрд забирають у державних компаній, а ось зниження цін на електроенергію отримує група "Приват" - написав Вовк.