RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Колишні нардепи від "Оппоблока" оголошені в розшук

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що колишнім народним депутатам від "Оппоблоку" Олександру Вілкулу та Дмитру Колесникову оголошені підозри в скоєнні злочинів, вони оголошені в розшук.

Про це він повідомив в Facebook.

"Колишніх народних депутатів Вілкула і Колесникова рік тому взяли під захист Регламентний комітет і Верховна Рада, не давши дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності. І тільки після втрати ними депутатського статусу, вчора їм оголошені підозри і розпочато процедуру розшуку", - повідомив Луценко.

На сайті ГПУ розміщено повідомлення про оголошення підозри колишньому голові Дніпропетровської обласної державної адміністрації (народному депутату восьмого скликання) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Прізвище фігуранта не зазначене.

"Встановлено, що протягом 2011-2012 років колишній голова Дніпропетровської ОДА всупереч положенням Земельного кодексу України надав земельні ділянки сільськогосподарського призначення гірничо-збагачувальним комбінатам, змінивши їх цільове призначення з сільськогосподарських земель в землі промисловості", - йдеться в повідомленні.

Олександр Вілкул обіймав посаду голови Дніпропетровської ОДА з березня 2010 по грудень 2012 року.

В іншому повідомленні на сайті ГПУ ймовірно мова йде про Дмитра Колеснікова.

"Встановлено, що в період з червня-грудня 2012 колишній голова Агентства держмайна України, зловживаючи службовим становищем, здійснив незаконні дії, в результаті чого стало можливим відчуження об'єктів нерухомості - виробничого та лабораторно-побутового корпусу Державного підприємства" Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я. Ю. Осадки" в Дніпрі загальною площею майже 7 тис кв. м".

Як повідомляв "Апостроф", колишній заступник екс-генпрокурора Віктора Пшонки Ренат Кузьмін більше не знаходиться в базі даних розшуку Міністерства внутрішніх справ України.