RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Росія знайшла спосіб виключити Україну з переговорів по газу з ЄС: росЗМІ розкрили план

Брюссель може запропонувати Москві постачати російський газ до Європи в 2020 році без укладення нового газового контракту з Києвом.

Про це пише РБК з посиланням на джерело, близьке до тристоронніх газових переговорів. Може йтися про контрактування "Газпромом" потужностей в українській газотранспортній системі на короткостроковий і середньостроковий періоди.

Раніше про це заявило джерело ТАСС в європейському енергетичному секторі. Він пояснив, що Київ, як член Європейського енергетичного співтовариства, взяв на себе зобов'язання імплементувати в своє законодавство європейські енергетичні норми. За його словами, це означало, що оператор газотранспортної системи України навіть за відсутності контракту буде зобов'язаний виставляти на аукціон свої транзитні потужності. «Газпром» зможе викуповувати їх, щоб здійснювати короткострокові і середньострокові поставки.

За даними джерела РБК в російській газовій компанії, "Газпрому" підійде цей сценарій, але все буде залежати від ціни такого резервування.

Представники Міненерго РФ і "Газпрому" на запит РБК не відповіла.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що російський "Газпром" готує нову програму єврооблігацій - в іншій юрисдикції - через відмову люксембурзького суду зняти арешт з активів за позовом НАК "Нафтогаз України".