RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Політична капітуляція: Кошулинський висловився про імпорт електроенергії з РФ

Україні не потрібен імпорт електроенергії, оскільки вона самостійно може забезпечувати себе електроенергією, а покупка електроенергії в Росії - це повна політична капітуляція країни перед агресором.

Таку думку висловив політик, депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Руслан Кошулинський, передають "Українські новини".

"Україна достатньо виробляє електроенергії, і навіть продає електроенергію через острів "Бурштин", тобто, електроенергії виробляється достатньо і для споживання, і для експорту. Так чому ми її імпортуємо? Це політичне рішення об'єднати енергомережі України і Росії замість того, щоб відрізати нас від агресора, і не давати йому заробляти. Товар, електроенергія, - купуючи його, ми забезпечуємо заробіток ворогові. Ми самостійно можемо себе забезпечити електроенергією, починаючи від альтернативної і закінчуючи атомної. Імпорт - політичне рішення для ефективної співпраці з ворогом, нам потрібно відмовитися від цього. Це повна капітуляція", - впевнений Руслан Кошулинський.

На його думку, Україні варто не імпортувати електроенергію з Росії, а вкладати в розвиток власної енергетики.

"Соромно, маючи всі можливості, купувати чужу електроенергію. Навіщо? Економіки я в цьому не бачу, тільки політичну залежність. Енергетична безпека - одна з базових після військової. На жаль, за п'ять років - і та влада, і нова не йдуть шляхом енергетичної незалежності. зокрема, з 15 енергоблоків АЕС лише половина працюють на іноземному, а російському паливі. Решта на російському. Це проблема і це залежність", - зазначив Руслан Кошулинський.

1 жовтня було здійснено перше постачання електроенергії з Росії в режимі імпорту, рівним графіком потужністю 100 МВт. Імпортером електроенергії з РФ є компанія "Юнайтед Енерджі", яку експерти пов'язують з Ігорем Коломойським.