RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Екс-глава НКРЕКП назвав "макулатурою" експертизу НАБУ і САП в справі "Роттердам+"

Експертиза по "Роттердам+", яку продемонстрували НАБУ і САП і підписало СБУ, не відповідає принципам законності та об'єктивності судової експертизи.

Про це написав екс-голова Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Дмитро Вовк в Facebook.

"Фрагмент "експертизи", яку малювали НАБУ/САП 2 роки і змусили підписати СБУ - (свідчить - ред.) про невідповідність їх документа принципам законності та об'єктивність судової експертизи. На 3 рік це яскравий приклад "розслідувань" НАБУ/САП - збір і PR макулатури!", - написав Вовк.

У фрагменті документа, який оприлюднив Вовк, йдеться: "Надання умовно-ймовірних висновків щодо економічних наслідків (втрачені активи і / або недоотримані доходи, обставин, порушень), що не відбулися і мають форму припущень, які не відповідають принципам законності та об'єктивності судової експертизи".

Раніше екс-голова НКРЕКП Дмитро Вовк назвав справу "Роттердам+" помстою Коломойського шляхом використання незаконного тиску через НАБУ і САП. На його думку, дії олігарха викликані тим, що в період дії прозорого ринкового ціноутворення він недоотримав прибуток від своїх феросплавних заводів, які мають велику енергоємність.

Адвокат Ірина Одинець заявила, що САП свідомо приховує від суду результати експертизи по "Роттердам+", що підтверджують обгрунтованість формули. А адвокат підозрюваних у справі "Роттердам+" з боку ДТЕК Наталія Дригваль повідомила, що САП отримала мінімум три експертні висновки, які підтвердили коректність формули. Однак це не влаштовувало наслідок, і тоді НАБУ замовило "експертизу" в СБУ із заготовленими результатами.