RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Ретроспективної зміни не буде: Зеленський зробив заяву про перегляд "зелених тарифів"

Ретроспективної зміни "зеленого" тарифу не буде, українське керівництво не робитиме ніяких кроків, які погіршать умови для ведення бізнесу в Україні.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на Українському-литовському економічному форумі, передають "Українські новини".

"Ми поважаємо кожного інвестора, який працює в нашій країні. Це стосується всіх, незалежно від напрямку бізнесу, від ресторанного до сектора "зеленої" енергетики. Ми не будемо робити необдуманих кроків, які б стосувалися ретроспективних змін в нашому законодавстві і погіршували б умови для ведення бізнесу в Україні", - сказав Зеленський.

Він також закликав литовських бізнесменів інвестувати в Україну.

"Хочу звернутися до представників всіх литовських компаній, які присутні в цьому залі. Сьогодні Україна є хорошим місцем для інвестицій. Приємно, що в останні роки литовські компанії не тільки не залишили наш український ринок, але і продовжили розвивати свої проекти. Ми вам дуже вдячні за це", - зазначив президент.

Законодавством України гарантовано збереження "зелених" тарифів на незмінному рівні до 2030 року з метою стимулювання інвестицій у виробництво електроенергії з поновлюваних джерел.

Раніше Європейсько-українське енергетичне агентство в своїй заяві відзначило, що в разі прийняття законопроекту народного депутата Андрія Геруса (фракція "Слуга народу") про внесення зміни до закону "Про ринок електроенергії" (№2236-2), яким пропонуються ретроспективні зміни "зеленого "тарифу, інвестори будуть ініціювати провадження проти держави Україна в міжнародних арбітражних судах.