RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Головною проблемою для Зеленського в енергетиці є Герус - нардеп

Головною проблеми для президента Володимира Зеленського в енергетиці є глава комітету ВР з енергетики та ЖКП Андрій Герус і бізнесмени, що стоять за ним.

Про це написав народний депутат України, перший заступник комітету з питань енергетики і ЖКГ Олексій Кучеренко, передає РБК-Україна з посиланням на Facebook.

"Хто, нарешті, набереться мужності і роз'яснить президенту Зеленському, що його основна проблема в енергетиці на сьогодні - це не ДТЕК, не шахтарі, не "Енергоатом" і, навіть, не імпорт. Його основна проблема - це Герус і його спонсори", - стверджує він.

Нардеп зазначив, що Герус жодного дня не працював в секторі реальної енергетики або ЖКГ.

"Герус, який вже давно обслуговує Коболєва і компанію в його намірах поцупити ГТС. Герус, який давно вже веде гру, спрямовану на формування підпорядкованої його держателю НКРЕКП для повного диктату в енергетичному секторі економіки", - написав Кучеренко.

Він вважає, що якщо президенту не пояснять ситуацію, то країну чекають "серйозні проблеми".

"Якщо серед "слуг" бракуватиме такої людини, буде реальна біда! Я розумію, що лаври Дмитра Вовка не дають спокою. Закінчиться для Андрія приблизно тим же самим. Нам з вами залишаться нові проблеми", - написав Кучеренко.

18 вересня Верховна рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", в який глава енергетичного комітету парламенту Андрій Герус вніс правку - дозволити закуповувати українським споживачами імпортну електроенергію за двосторонніми договорами. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі. Однак з 1 жовтня почалася поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту.

Раніше керівники енергокомпаній звернулися до Зеленського з проханням зупинити імпорт російської електроенергії, зазначивши, що імпорт дешевого струму з РФ і Білорусі знищує українську енергетичну і вугледобувну галузі та загрожує енергетичній незалежності країни і національній безпеці.