RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Законопроект 2543 дозволить реалізувати ініціативу президента з розвитку "зеленої" енергетики - експерти

Ухвалення законопроєкту "Про внесення змін у деякі закони України щодо покращення інвестиційного клімату у сфері відновлювальної енергетики" (№2543), яким передбачається добровільна реструктуризація "зеленого" тарифу, дозволить виконати ініціативу президента Володимира Зеленського щодо збалансованого розвитку галузі альтернативної енергетики.

Таку думку висловили учасники обговорення законопроєкту на засіданні Комітету з палива та енергетики Європейської бізнес асоціації, передає РБК-Україна.

На думку засновника та президента компаній "Чумак" та "Віндкрафт Україна" Карла Стурена, законопроект 2543 був напрацьований парламентським комітетом з питань економрозвитку для якнайшвидшого вирішення проблем в галузі "зеленої" енергетики, яке б влаштувало всіх учасників ринку. Законопроєктом знайдено компроміс між інтересами держави та інвесторів в відновлювану енергетику, до чого закликав президент України Зеленський під час україно-літовського бізнес-форуму 27 листопада.

"Цей законопроєкт, який комітет з економічного розвитку подав, щоб ситуацію збалансувати якнайшвидше та якомога найменш болісно як для держави, так і для бізнесу", - сказав Стурен.

Представник юридичної компанії CMS Марина Ільчук наголосила, що принцип добровільності у реструктуризації є ключовим аргументом для інвесторів.

"Головний аргумент цього процесу на рівні формування законопроєктів, що всі ці процедури реструктуризації мають бути добровільні. Тобто, якщо компанії йдуть на цей шлях реструктуризації добровільно і попередньо проговорили зі своїми банками", - зазначила Ільчук.

Нагадаємо, проект закону "Про внесення змін у деякі закони України щодо покращення інвестиційного клімату у сфері відновлювальної енергетики" (№2543) зареєстрований у Верховній Раді 6 грудня 2019 року. За словами одного зі співавторів законопроекту, - депутата Людмили Буймістер - він є компромісним і переважна більшість гравців ринку погоджуються на добровільну реструктуризацію на запропонованих умовах.