RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Є ризик блекаута: нардеп Гончаренко закликав вжити заходів для подолання кризи в енергетиці

Необхідно якомога швидше призначити міністра енергетики та захисту навколишнього середовища, який виведе енергогалузь з кризи і не допустить відключення поставок електроенергії споживачам.

Про це написав народний депутат, член фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко в Facebook, передає "Обозреватель".

"Україна може залишитися без світла. Це говорю не я, це визнає Міністерство, в яке не можуть вже 3 тижні призначити міністра. Чи не те це міністерство, яке два тижні тому видавало феєричні звернення до громадян із закликом не платити за комуналку? Тепер воно каже: так, постачальники електроенергії можуть отримати статус дефолту. Чи не те це міністерство, яке п'ять місяців не вирішувало проблем галузі, покривало імпорт електроенергії з Росії, коли зупинялися українські станції?", - написав Гончаренко.

Він повідомив, що звернувся до президента, прем'єра та спікера парламенту з вимогою не допустити відключень споживачів, в тому числі і населення, від електроенергії і призначити компетентних керівників в енергетичній галузі.

"Я не хочу, щоб в лікарнях, в які вся країна збирає гроші на нове обладнання, вимкнули світло. Звертаюся до цієї влади з вимогою вжити заходів, щоб не допустити блекаута в Україні! Поміняти своїх ставлеників на енергетиці, призначити міністрів, навести порядок з головами держкомпаній", - зазначив Гончаренко.

Раніше прес-служба Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища попередила про можливе припинення поставок електроенергії споживачам при низькому рівні оплати.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що дії голови енергетичного комітету ВР Андрія Геруса привели до колапсу в енергетичній галузі та його необхідно усунути від впливу на енергетику.