RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ДТЕК випишуть штраф через систематичні порушення в сфері енергетики - ЗМІ

Штраф 1,7 млн грн, який є максимальною фінансовою санкцією та який може накласти НКРЕКП, планується застосувати до "ДТЕК Київські електромережі" за порушення вимог законодавства у сфері енергетики та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії.

Про це пише Укрінформ.

Зазначимо, це вже не перша історія, що ставить під сумнів репутацію ДТЕК. Зокрема, відповідно до закону ДТЕК має збудувати підстанції для майбутніх мешканців ЖК "Патріотика", "Патріотика на озерах" та "Еврика". Про це йдеться у постанові №1754 від 23.09.2020 року про схвалення плану розвитку системи розподілу ПРАТ "ДТЕК Київські електричні мережі" на 2021-2025. У документі чітко зазначено, що "ДТЕК Київські електромережі" зобов’язані до 2022 побудувати електричну підстанцію "Аркада" та лінію КПЛ 110 кВ "Тец-5", "Аркада" №1, №2.

ДТЕК КЕМ у свою чергу заявив, що не згодний з таким рішенням регулятора. За словами представника компанії, "всі скарги клієнтів, які стали причиною штрафу, були усунені до початку перевірки, а ремонтна та інвестиційна програма за 2019-2020 рр була виконана в строк".

7 квітня був підписаний меморандум щодо розв'язання соціального питання добудови об'єктів "Аркади" усіма сторонами. Проте "ДТЕК Київські електромережі" поки що утрималися від підписання.