RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Стало відомо, як Придністров'я заробляло на українському металобрухті

Метою скасування мита на експорт українського металобрухту може бути його масовий вивіз в невизнане Придністров'я.

Таку думку висловив глава об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков, повідомляє телеканал "112 Україна".

Він зазначив, що незважаючи на продовження Верховною Радою дії мита на експорт металобрухту, в парламенті було зареєстровано постанову про скасування цього рішення.

Каленков підкреслив, що до введення мита український металобрухт масово вивозився в невизнане Придністров'я, яке зацікавлене в скупці металобрухту.

"Так, йшов (український металобрухт - Ред.) в Придністров'я. Це російський анклав в Молдові, називається Молдавський металургійний завод, але до Молдови він не має ніякого відношення. І вони мають можливість купувати за завищеними цінами український металобрухт, тому що вони отримують електроенергію і газ практично безкоштовно. "Газпром" їм дає безкоштовно заробляти. Вони вимивають металобрухт звідси з України і роблять продукцію", - заявив Каленков.

За його словами, вплив даного металургійного заводу на квазі-державу досить великий і в цілому може визначати її існування.

"На ці гроші існує цей анклав в Придністров'ї. Це практично одне велике промислове підприємство, і сюди ж в Україну вони викидають свою продукцію, демпінгують і витісняють наші робочі місця", заявив експерт.

Раніше повідомлялося, що дія мита на вивіз металобрухту з України допомогла зберегти 30 тисяч робочих місць, в основному, в металургії, і зокрема, зуміла відновити роботу вітчизняних металургійних підприємств, які були зупинені через брак металобрухту.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: БізнесПромисловість
Теги: