RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

​Заробляли на танках: ГБР завело нові справи на топ-чиновників

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба розповів про два нових кримінальних провадження, в яких фігурують чиновники.

Про це він повідомив на засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики в Офісі президента.

"Нещодавно, на цьому тижні ми провели кілька обшуків на бронетанкових заводах. І в даний час у нас є питання щодо законності, обґрунтованості закупівлі моторів на танки. Я не хочу випереджати події, але в цьому виробництві, насправді, після проведення експертиз будуть мільйонні збитки"- розповів він.

Крім того, голова ГБР повідомив, що у слідства є інформація про розкрадання і зловживання при відчуженні та закупівлі державних облігацій.

"За попередніми даними, сума збитків становить десятки мільйонів доларів. До цієї схеми також причетні народні депутати України.

В даний час все знаходиться на початковій стадії, в розробці. Я обіцяю, що найближчим часом суспільство, фахівці почують про наших результатах в цих кримінальних провадженнях", - підсумував Труба.

Також під час виступу Труба звернув увагу, що кількості працівників ГБР, встановлених законом 1500 чоловік, недостатньо для роботи органу.

Він висловив надію, що новий склад Верховної Ради "повернеться до потреб Державного бюро розслідувань".

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Служба безпеки України і Генеральна прокуратура не мають законних претензій до фігурантів корупційного скандалу в оборонці.