RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Херсоні Smart Maritime Group спустила на воду третій танкер для компанії з Нідерландів

Компанія Smart Maritime Group (Херсон, SMG) провела церемонію спуску третього насиченого корпусу танкера-хімовоза для голландської компанії VEKA Shipbuilding WT B.V.

Про це пише видання "Херсон Online".

28 лютого в заході на майданчику Херсонській верфі взяли участь городяни, голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, мер Херсона Володимир Миколаєнко, представник компанії-замовника Хайг Спаргарен. Головний бухгалтер СМГ Ольга Лобунченко стала "хрещеною матір'ю судна". Вона, разом з директором з маркетингу Юрієм Корнієнко, розбила символічну пляшку ігристого вина об борт "SYNERGY".

"Ми спустили третій корпус, Смарт Мерітайм Груп працює над будівництвом четвертого танкера-хімовоза. У Херсоні побував судновласник, висловив задоволення побаченим і розповів про плани на будівництво п'ятого корпусу. Клієнт прийняв роботу без зауважень, можу підтвердити його думку: судно побудовано дуже професійно. Зараз в Європі спостерігається бум в суднобудуванні, ми сподіваємося на подальшу співпрацю з СМГ і не тільки в даному проекті", - заявив представник компанії VEKA Хайг Спаргарен.

"Якщо Україна хоче розвивати суднобудування, як одну з базових галузей, то воно вимагає особливої уваги з боку держави. Однією з ключових проблем галузі залишається залучення фінансового ресурсу для реалізації довгострокових проектів. Сподіваємося, що скоро ситуація зміниться. Успішне виконання даного контракту є черговим підтвердженням, що наші верфі готові надавати послуги по виробництву продукції суднобудування та судноремонту на професійному рівні", - сказав гендиректор Smart Maritime Group Дмитро Красніков.

Танкер-хімовоз "SYNERGY" побудований на Херсонській верфі за голландським проектом CAVALLI. Дедвейт судна становить 5320 тонн. Довжина - 110 м, ширина - 13,5 м, висота борту - 6,6 м. Танкер призначений для перевезення нафтопродуктів і хімічних вантажів на внутрішніх маршрутах Європи. В рамках контракту виготовлено корпус судна, проведено монтаж систем трубопроводів, палубного насичення, виконанепокраска корпусу.

Замовлення виконано з випередженням контрактних термінів за 8 місяців. Вартість контракту складає 2,5 млн євро. При виготовленні судна використано 1200 тонн високоякісної суднобудівної сталі, виготовленої на комбінатах ММК і "Азовсталь" компанії Метінвест.

Смарт Мерітайм Груп - найбільша суднобудівна компанія України, яка об'єднує суднобудівні активи холдингу: Миколаївську і Херсонську верфі. Потужності СМГ дозволяють будувати середньотонажні повнокомплектні судна і виконувати складні судноремонтні роботи. Замовниками верфей виступають компанії з Нідерландів, Норвегії, Великобританії та інших країн.

Компанія VEKA Shipbuilding B.V. входить до складу суднобудівної групи VEKA Group зі штаб-квартирою в Веркендамі (Нідерланди), заснована в 1988 році. Компанія спеціалізується на будівництві і обслуговуванні суден внутрішнього судноплавства. У референс-листі компанії двокорпусні хімічні та бункерні танкери, LPG-танкери; контейнеровози, пасажирські та інші типи суден. VEKA управляє чотирма верфями в Нідерландах, а також верфями Східної Європи і Азії.

Історія успішних партнерських відносин СМГ з VEKA Group налічує більше 10 років. Упродовж цього терміну для компанії побудовані 11 корпусів танкерів.