RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Звільнення Аласанії: в НГТУ розповіли, як не допустити кризи ''Суспільного''

Спільними зусиллями потрібно не допустити інституційної кризи '' Суспільного '' після звільнення Зураба Аласанії з посади керівника.

Про це написала в Detector.media голова наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Тетяна Лебедєва.

"Я розумію обурення людей, які не знають процедур і умов, в яких працює НС. Чому не можна коментувати? Тому що тільки підписаний протокол є документом, що підтверджує і дає точні формулювання. А коментувати по пам'яті - хибний шлях, який може привести до спотворення фактів ", - написала Лебедєва.

Також вона додала, що відкликання членів наглядової ради ніяк не передбачений законом, як і в більшості громадських мовників інших країн. "Це вважається тиском. На початку каденції ми відчули на собі таку спробу, коли результат голосування одного з членів не задовольняв тих, хто його делегував. Але це було визнано незаконним", - зазначила Лебедєва.

Крім того, голова ради НГТУ додала, що ще до публікації протоколу, бачить ознаки наближення сісемного кризи.

"Бачу час дуже агресивну реакцію на подію, навіть hate speech на адресу НР. Бачу вже поділ, при тому, що всі ми покликані робити одну справу - якісну реформу "Суспільного", - написала вона.

За її словами, ті, хто кажуть, що це питання виникло несподівано - лукавлять.

"Хто стежить за перебігом подій, знає, що неодноразово із завзятістю, гідною кращого застосування, робилися спроби включити це питання до порядку денного. Раніше вдавалося ці спроби зупинити. Цього разу ініціатори наполягли", - додала вона.

На питання, що робити далі, голова наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України повідомила - 1) як тільки з’явиться протокол, його слід юридично проаналізувати на предмет дотримання процедури; 2) так як рішення може бути оскаржене в суді, переголосування могло би зняти питання; 3) не допустити інституційної кризи, зберегти здобутки й темп реформи, принципи редакційної і програмної політики, не дати зникнути з ефіру жодній програмі.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", 1 лютого наглядова рада проголосувала за відставку голови правління Національної громадської телерадіокомпанії України "UA: Суспільне" Зураба Аласанії.