RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Путін зажадав скасувати указ Порошенка по Донбасу

Російський президент Володимир Путін вважає, що влада України повинна скасувати указ екс-президента Петра Порошенка, який забороняє торгівлю з окупованими територіями Донецької і Луганської областей.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конті, передає "РИА Новости".

На думку Путіна, Мінські угоди вимагають повного відновлення економічних відносин між Україною та окупованих Донбасом. При цьому Путін в черговий раз відхрестився від участі Росії у війні проти України. І закликав не вимагати від Росії виконання Мінських угод.

"Не можна весь час вимагати від Росії виконання, скажімо, тих же Мінських угод в тій частині, яка від нас взагалі ніяк не залежить. Мінські угоди вимагають, наприклад, повного відновлення економічних відносин Донбасу і України. Потрібно, перш за все, скасувати указ колишнього президента Порошенко про цю блокаду. Він прямо суперечить Мінським угодам", - заявив Путін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Петро Порошенко заявляв, що торгова блокада окремих районів Донецької та Луганської областей привела до втрати "останніх острівців України" на окупованому Донбасі.