RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Тимошенко пояснила ідею ліквідації "Нафтогазу"

НАК "Нафтогаз" як юридична структура буде ліквідована тільки після виплати Росією як країною-агресором усіх боргів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко на брифінгу за підсумками погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів ВР.

"Нафтогаз" як юридична особа, а не як посередник на ринку газу, діятиме доти, доки Росія не сплатить останню копійку, яку заборгувала", – гарантувала вона.

Однак, як зауважила Тимошенко, уже після ліквідації "Нафтогазу" як непотрібного посередника українці отримуватимуть газ безпосередньо від державного підприємства "Укргазвидобування", що дозволить подолати корупцію та знизити тарифи щонайменше вдвічі, пояснила лідер партії.

"Це буде абсолютно рентабельна та окупна для нашої газової галузі ціна на газ", – зазначила політик. Вона додала, що ціна складатиметься з собівартості, вартості транспортування, та передбачатиме 30% рентабельність.

Лідер "Батьківщини" також нагадала, що саме за газовими контрактами Україна змогла перемогти у Стокгольмському арбітражі, та "отримати те, що Росія недоплатила за ці всі роки, за транзит російського газу територією України, та за принципом, який закладався в тому контракті: "транспортуй або плати".