RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні завели справи проти топ-чиновників податкової: названі прізвища

Генеральна прокуратура оголосила про підозру начальнику головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області та його першому заступнику.

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

За інформацією слідства, посадові особи ДСФ і ГУ відомства у Вінницькій області в 2015-2017 роках сприяли "ряду підконтрольних комерційних структур", які незаконно купували горіхи і боби, що не сплачували податки, а потім експортували "підконтрольним нерезидентам за заниженою вартістю".

В цілому документально підтверджений матеріальний збиток державі в результаті несплати податків та пені склав понад 305 млн грн.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою начальника ГУ ДФС у Вінницькій області та його першому заступнику.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні ведеться за фактами вчинення ряду тяжких та особливо тяжких кримінальних злочинів, зокрема, зловживання владою, ухилення від сплати податків, неправомірна вигода службової особи, відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, фіктивне підприємництво.

Відзначимо, що на сайті ДФС керівником управління і його першим заступником вказаний Руслан Осмоловський, його двома першими заступниками - Віктор Сирватка і Олег Мартинюк.

Також в ГПУ зазначили, що про підозру повідомлено директору ряду підконтрольних комерційних структур. Його заарештували з альтернативою вийти під заставу в 40 млн грн.

Ще один підозрюваний оголошений в розшук 17 липня 2018 року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про втечу екс-керівника Державної фіскальної служби Мирослава Продана з України.