RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Закон про азартні ігри в Україні хочуть прийняти заради наповнення бюджету - ЗМІ

Глава фракції "Слуги народу" Давид Арахамія заявив, що законопроект про гральний бізнес в Україні потрібно терміново прийняти, тому що в бюджет уже закладені надходження від цієї галузі в 3 млрд гривень, але насправді порахувати ймовірні доходи в перший рік, на думку експертів, складно. Більш того, швидке прийняття закону таїть в собі ряд ризиків.

Про це в своєму матеріалі для "Цензор.НЕТ" пише Тетяна Ніколаєнко.

"Потрібно бути просто чарівником, щоб порахувати в перший рік доходи від грального бізнесу", - заявив, у счвою чергу, один з провідних фахівців в питаннях правового регулювання грального бізнесу і партнер компанії Pharumlegal Філіп Флеммінк, який вже багато років консультує держави ЄС в сфері грального бізнесу і представляв Євросоюз в судових суперечках.

Проте, плани Арахамії на поповнення бюджету підтримала і Рахункова палата, заявивши про закладені в кошторис мільярдах.

Крім того, Флеммінк, з яким у понеділок, 25 листопада, народні депутати чотирьох комітетів провели закриту зустріч, вважає, що законопроект про гральний бізнес в Україні потрібно переробити.

Він наполягає, що сфера азартних ігор ніколи не повинна розглядатися як драйвер для наповнення бюджету.

"Тому що перше завдання для законодавства в сфері азартних ігор - це те, як захистити споживача і запобігти відмивання грошей", - сказав Флеммінк.

Як повідомляв "Апостроф", раніше один з провідних фахівців в питаннях правового регулювання грального бізнесу Філіп Флеммінк висловив думку щодо українського законопроекту про легалізацію грального бізнесу.