RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Шевченко обговорив з директоркою ЄБРР перспективу входження до капіталу Ощадбанку

Голова Національного банку України Кирило Шевченко провів у Лондоні зустріч з директоркою ЄБРР Оділь Рено-Бассо та обговорив перспективи входження ЄБРР до капіталу державного Ощадбанку. Подробиці Шевченко виклав на своїй сторінці в Facebook.

"Зустрілися з президенткою Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо та її колегами. Під час зустрічі обговорили основні питання двосторонньої співпраці ЄБРР та НБУ. Обговорили ініціативу створення спеціалізованого фінансового суду, наші партнери зазначили, що діалог з НБУ має конструктивний̆ характер", - повідомив Шевченко.

За словам голови НБУ, переговори між Ощадбанком і ЄБРР були в центрі уваги зустрічі.

"Я повідомив пані Бассо про ухвалення Верховною Радою у першому читанні важливого для успішної реалізації цих планів законопроєкту № 5542-1, що передбачає приєднання Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а також реструктуризацію заборгованості Фонду перед Міністерством фінансів, що дозволить збільшити гарантовану суму для відшкодування вкладникам з 200 до 600 тисяч грн", - зазначив голова НБУ.

На зустрічі обговорили стратегію НБУ та уряду України щодо зменшення частки держави в банківському секторі з 50% до 25%. Це питання важливе для ЄБРР, який є акціонером низки українських приватних банків – Райффайзен Банку Аваль (30%), МЕГАБАНКу (13,22%), УкрСиббанку (40%).

"Пані Бассо зазначила, що Україна – важливий партнер ЄБРР. Зокрема, сьогодні в Україні 205 активних проєктів ЄБРР на загальну суму 4 009 млн євро. Вона підтвердила, що ЄБРР продовжуватиме підтримувати нашу державу та Національний банк на шляху реформ", - зазначив Шевченко.

У Лондоні Шевченко також провів зустріч з головою Банку Англії Ендрю Бейлі, на якій керівники центробанків домовились посилити співпрацю, зокрема у таких актуальних напрямках як стале та "зелене" фінансування, FinTech, сashlees economy тощо.