RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Українцям приходять квитанції з вигаданими боргами: як потрібно діяти

Цього літа багато киян почали отримувати повідомлення про наявність у них заборгованості за опалення з минулого опалювального сезону. І суми для погашення виявилися дуже навіть немаленькі.

Як розповів "Апострофу" експерт в сфері ЖКГ Сергій Дяченко українцям не варто поспішає платити.

Платити за сусіда: як комунальники на рівному місці "доять" українців

"Якщо вам приходять якісь штрафи, донарахування, не поспішайте платити, - радить Сергій Дяченко. - Іноді буває навіть так, що кілька місяців (заборгованість) висіла, а потім - раз, і зникла, мовляв, розібралися. А якщо заплатиш, потім можеш і не повернути".

Крім того, потрібно розуміти, що українські комунальні підприємства самі далеко не "білі і пухнасті".

Сергій Дяченко поділився особистим неприємним досвідом спілкування з компанією "Київенерго".

"Вони перенесли лічильник електроенергії на підстанцію, де знаходиться точка розподілу, до якої я не маю доступу. При цьому я не дозволив розпломбувати свій лічильник в гаражі, з якого продовжував знімати показання. І за один місяць сума виявилася в п'ять разів більше, ніж за моїм лічильником. Після моїх скарг і обіцянки звернутися до НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг), через два місяці різниця була вже всього 10%", - розповів він.

І такі випадки повсюдні.

Як повідомили "Апострофу" інформовані джерела, столичні комунальники планують реалізувати нову схему з "доїння" мешканців - розрахунок гарячої води хочуть робити не по "кубах", а за гігакалорії.