RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вашингтон закликав Київ не зациклюватися на "Північному потоці": що посилить Україну

Україна має ефективно використовувати поклади енергетичних родовищ, а не зациклюватися на "Північному потоці - 2". Настав час говорити про інтеграцію в європейський енергетичний простір.

Про це в інтерв'ю журналу НВ заявив старший радник з питань енергетичної безпеки Державного департаменту США Амос Хохштейн.

"Давайте дивитися не вузько на "Північний потік - 2". Давайте дивитися на наше майбутнє, в якому ми не повинні прокинутися і зрозуміти, що Україна ізольована від сучасних енергетичних систем світу та енергетичної економіки тільки тому, що хтось не зрозумів, що пора модернізуватися. Зараз саме той момент, коли має розпочатися великий енергетичний перехід, і Україна має бути його частиною", - сказав Хохштейн.

Американський дипломат упевнений, що Україну посилить розвиток атомної енергетики. Він зазначив, що інтеграція України в єдиний європейський енергетичний простір дасть можливість здешевити поновлювану і ядерну енергію.

"Я вже казав, що хочу бачити Україну не країною, яка транспортує молекули, а країною, що постачає електрони", - зауважив Хохштейн.

Він підкреслив, що необхідно ефективно використовувати поклади українських енергетичних родовищ, а не тільки говорити про "Північний потік - 2" і російський газ.

"Чому не прибрати цю зброю? Чому не сказати, що російський газ не такий вже й важливий?" - додав дипломат.

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський створив робочу групу з нейтралізації ризиків, пов'язаних з будівництвом магістральних газопроводів в обхід України, в тому числі "Північного потоку - 2".