RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Накопичувальна пенсія: для кого відрахування будуть обов'язковими, а для кого добровільними

Мінсоцполітики пропонує ввести обов'язкові накопичення для всіх працівників, молодших за 50 років і добровільні - для працівників, старших за 50 років. Попередньо, 2% повинен буде платити роботодавець, і ще 2% - сам працівник.

Глава Мінсоцполітики Марина Лазебна розповіла про накопичувальну пенсійну систему, яку пропонує ввести Кабмін, під час круглого столу в Інституті Горшеніна в середу, 22 вересня.

Так, з кожного працівника збиратимуть щомісячний "внесок в майбутню пенсію" в розмірі 4% (розглядають варіант і з 2%) від зарплати, половину буде платити сам працівник, половину - його роботодавець.

Гроші з накопичень вкладатимуть в пенсійні фонди, які будуть займатися інвестуванням. Виплати можна буде отримувати різними способами: щомісяця протягом 10 років, одноразово або ж довічно.

У той же час міністр сказала, що введення накопичувальної системи є неминучим, без таких змін пенсійна система прийде в ще більш плачевний стан.

Марина Лазебная підкреслила, що введення накопичувальної пенсійної системи не означає відмову від солідарної, коли працездатні утримують пенсіонерів.

Раніше "Апостроф" писав, що пенсії в Україні можуть бути не мізерними.