RU  UA

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

Реформа пенсійної системи: чи призведе вона до дефіциту ПФУ

Міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла, на якій моделі обов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення зупинилася Україна і роз'яснила, яким чином вдасться уникнути дефіциту в ПФУ.

Про це пишуть "Факти".

"Якщо йдеться про той 1% ЄСВ, який пропонується направити на пенсійні накопичення, то у разі потреби це компенсується збільшенням фінансування Пенсійного фонду з державного бюджету. Але у нас зарплати поступово легалізуються", - зазначила Лазебна.

Міністр додала, що фінансування на запровадження загальнообов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення передбачено у трирічній бюджетній декларації. Фінансування на це прораховано та передбачено, і ПФУ, за її словами, не постраждає.

"Реформа буде проводитися на кошти або держбюджету, або додаткового ресурсу від детінізації. За рахунок сьогоднішніх пенсіонерів точно ніхто не впроваджуватиме накопичувальну систему", - запевнила Лазебна.

Як писав "Апостроф", раніше Марина Лазебна повідомляла, що для повноцінного впровадження в Україні накопичувальної форми пенсійного забезпечення, необхідно протягом першого року виділити на це щонайменше 22 мільярди гривень з бюджету.