RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Грошей уже не вистачає: в Україні з травня скоротять деякі соцвитрати

У другому кварталі в результаті військового вторгнення Росії прогнозується суттєве недовиконання державного бюджету України.

Про це повідомив під час наради Президента з урядовцями з питань виконання державного бюджету Прем'єр-міністр Денис Шмігаль.

Глава уряду зазначив, що у першому кварталі держбюджет вдалося виконати на 110%, оскільки цьому сприяли результати перших двох місяців цього року та авансові податкові надходження. Далі ситуація змінилася через воєнне вторгнення Російської Федерації.

Учасники наради обговорили можливі джерела заповнення скарбниці. Зокрема це донорська допомога, спеціальні права запозичення і т.д.

За несприятливого розвитку подій розглядається можливість тимчасового скорочення окремих соціальних витрат, починаючи з травня. Для недопущення реалізації такого сценарію, як зазначили учасники зустрічі, необхідно якнайшвидше запустити роботу української економіки як важкої промисловості, так і малого та середнього бізнесу.

Президент України Володимир Зеленський доручив уряду формалізувати припинення товарообігу України із РФ. Фактично імпортні та експортні операції з державою-агресором повністю зупинилися з початком війни.

Нагадаємо, раніше в Україні вже відклали підвищення пенсій та соцвиплат.