RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Коли в Україні впадуть ціни на генератори: прогноз експерта

Експерт розповів, що в Україні наразі спекулюють у сфері продажів генераторів через дефіцит критично необхідного товару у воєнні часи. Він сподівається, що рішення Кабміну про скасування ввізного мита та ПДВ на ввезення у країну такої техніки посприяє зниженню цін на генератори наступного місяця.

Про це повідомив голова Асоціації власників малого та середнього бізнесу Руслан Соболь у коментарі UBR.ua.

Читайте також: Купити генератори та акумулятори українцям буде непросто: що не так з рішенням влади

"Сьогодні в Україні ми бачимо явну спекуляцію, обумовлену дефіцитом критично необхідного споживачу товару. Коли ринок буде насичено пропозицією, "космічні" ціни знизяться до прийнятного рівня. І чим більше буде завозитися генераторів, тим нижчою буде на них ціна. Думаю, вже за місяць буде зовсім інша картина", - зазначив Соболь.

Попит на генератори, що працюють на бензині, різко виріс з 10 жовтня, коли окупанти вперше масово обстріляли об'єкти енергетичної інфраструктури в Україні. Через це підвищилися ціни майже вдвічі. Зокрема, EnerSol EPG – 2800S, який можна було придбати ще у червні за 9 900 грн, тепер коштує 16 тисяч грн. В середньому, купити наразі генератор на бензині можна за 15-20 тисяч грн. Деякі коштують й 60 тисяч грн.

Операційна директорка ГК "Алло" та маркетплейсу allo.ua Наталія Панкратова розповіла, що у вересні продажі генераторів в Україні зросли вдесятеро порівняно з аналогічним періодом минулого року, а в жовтні – вп'ятеро, якщо порівнювати з жовтнем 2021 року.

"Середній чек загалом зріс на 82% та склав понад 30 тисяч грн", – уточнила вона.

Раніше ми писали, який зараз середній чек на генератори та павербанки.